Spiritueel met energie

In welke periode kan ik energie vergelijken?

In Nederland heeft elk huishouden een vrije keuze in de energieleverancier die stroom en gas levert in de woning. Net als bij de dagelijkse boodschappen kijk je hier naar de prijzen die gebaseerd zijn op de inkoopsprijzen waarvoor de energieleverancier stroom en gas inkoopt. De prijzen voor energie schommelen continue door een bewegelijke energiemarkt. Hierdoor wijzigen de tarieven voor nieuwe klanten mee. Er is dus geen juiste periode aan te wijzen voor energie vergelijken. Wel kun je op de volgende manier rekening houden met de periode waarin je overstapt:

Je huidige contract loopt nog door

Op dit moment zit je in een vast contract dat nog niet binnen nu en 75 dagen afloopt. Dit betekent niet dat je niet kunt overstappen, alleen dien je rekening te houden met een overstapboete. Gelukkig zijn er tegenwoordig energieleveranciers die deze boete voor je betalen wanneer je naar ze overstapt. Dit zie je duidelijk aangegeven wanneer je bezig bent met energie vergelijken. Zo kun je alsnog overstappen naar een andere energieleverancier!

Je contract loopt binnen 75 dagen af of is al afgelopen

Is je huidige contract al afgelopen? Dan zit je op dit moment in een variabel contract. Dit is een contract wat je maandelijks kan opzeggen. Loopt je contract binnen nu en 75 dagen af? Dan kun je de overstap alvast maken. De nieuwe energieleverancier zal netjes wachten met het overnemen van de levering van gas en stroom wanneer je oude contract is afgelopen. Je kunt vandaag dus nog starten met energie vergelijken.

Het hele jaar door energie vergelijken

Er is dus geen juiste periode om te beginnen met energie vergelijken. Voor elke situatie is wel een oplossing en dus kun je op elk gewenst moment overstappen wanneer je rekening houdt met bepaalde zaken. Gelukkig staan deze vaak aangegeven wanneer je bezig bent met energie vergelijken. Start daarom vandaag nog met het verlagen van je energietarieven door middel van een overstap naar een andere energieleverancier. Energie vergelijken doe je al binnen 5 minuten en helpt je tot wel €300,- te besparen op je vaste lasten per jaar.